Cercar en aquest blog

Arxiu del blog

dimarts, 27 de juliol del 2021

"Qui un pic te veu, ja no t'oblida mai més"

 



I sí: qui un pic te "viu" diria jo, ja no t'oblida mai més.
Deu esser difícil per una persona no pollencina arribar a entendre què significa per nosaltres el nostre poble i per què el duim i el sentim tan endins dels nostres cors. principalment la nostra festa de la Patrona.
Jo mateixa no ho sé explicar.
S'ha de viure, s'ha de sentir el seu bategar.
Podríem dir que Pollença és un sentiment? No m'agrada perquè aquesta paraula sé que s'empra per diverses coses, entre elles, un equip de futbol que no tenen res a veure -crec- amb el nostre sentiment pollencí.
Per entendre'ns s'ha d'haver tingut pell de gallina amb el crit den Joan Mas o amb la repicada de campanes o amb la tropa del soldà o amb la banda  de música o amb els sons de l'Alborada o cantant el "Visca Pollença"
S'ha de tenir pell de gallina quan posam la bandera al balcó, finestra o portal de casa.
S'ha d'haver sentit l'olor de pòlvora, suor i mesclat que fan els cristians quan entren a l'església dia 2 després del combat.
Ens han d'haver caigut unes llagrimetes quan els cristians alcen les barres dins l'església i tots cantam el "Puix Patrona....."
Ens hem d'haver emocionat quan un fill nostre ha pogut esser angelet a l'ofici i a la Processó del dia de la Mare de Déu dels Àngels.
Hem d'haver passat pena quan el nostre germà gran i el nostre fill de 16 o 17 anys anaven vestits de cristians amb una barra a participar a la festa d'u moros (aleshores no déiem "simulacre") fins que els véiem entrar a l'església sans i estalvis.
S'ha d'haver gaudit molt escoltant qualsevol de les nostres cançons pròpies.
Hem d'haver gaudit amb les pilotes de cuiro amb un elàstic i amb les pistoles d'aigua.
Hem estat molt satisfets de poder tenir un amic, un familiar o una veinat que sigui Cossier. 
I si, a més a més, una veinada o la filla d'uns amics ha estat Dama n'hem estat més satisfets encara.
Si hem viscut algun de tots aquests fets que anomen és aleshores quan podem dir "Qui un pic te veu, ja no t'oblida mai més"




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada